Arrangementer

Klassisk klaverkoncert

Fredag, 20. juli 2018 - 19:30

Klaverkoncert med den skotske koncertpianist Robin Colvill, der også denne sommer gæster højskolen. Aftenens koncert har overskriften "Music for a Summer's Evening" med kompositioner af Bach, Beethoven, Chopin, Grieg, Sibelius, Rachmaninov, Ketelby samt Paganini. Præsentationerne mellem musikstykkerne vil være på engelsk.

Entré 125,- kr.
Billetter sælges ved døren fra kl. 19.00.

Dansk sprogpolitik i dag

Søndag, 22. juli 2018 - 15:30

Har Danmark verdens slappeste sprogpolitik? Hvorfor har vi et Sprognævn, der opfatter det som deres vigtigste opgave at registrere? Hvorfor må Danmarks Radio fastlægge deres egen retskrivningspolitik? Denne søndag eftermiddag diskuterer vi det danske sprog og dets fremtid - oplægsholder er forlægger, sprogunderviser, sprogdebbatør m.m. Lise Bostrup.
Gratis entré

Sommerkoncert - Bente Kure og Leif Ernstsen

Tirsdag, 24. juli 2018 - 19:30

Vise ord og sprøde kommentarer i et medrivende repertoire, mest med egne sange og melodier, men koncerten også kan rumme Jeppe Aakjær, Sigfred Pedersen, Halfdan Rasmussen og Benny Andersen. Bente og Leif har spillet sammen i over 33 år med intensitet og garanti for både underholdning og holdning. Det er eftertænksomhed og humor, nærvær, nerve og glimt i øjet i skøn forening. 

Entré 100,- kr. som betales ved døren fra kl. 19.00.

Koncert: "Songs of Love and Destiny"

Fredag, 27. juli 2018 - 19:30

"Songs of Love and Destiny” er overskriften på denne koncert. Den britiske baryton John Morgan fra Royal Opera House, Covent garden, London synger sange og arier af Mozart, Schubert, Rossini, Tosti, Quilter og Wagner samt Pirate King sange af Gilbert & Sullivan og "Somewhere" fra West Side Story og "Stars" from Les Miserables. John akkompagneres af pianisten Kim Colvill.  
Entré 125,- kr.
Billetter sælges ved døren fra kl. 19.00.

Koncert med Halfdanskerne

Torsdag, 2. august 2018 - 19:30

HALFDANSKERNE - 10 år med visefortolkning i topklasse

Mads Westfall, Lars Grand og Rasmus Vennevold begyndte deres samarbejde om sange af danske digtere som Halfdan Rasmussen og Benny Andersen. Det er nu blevet til flere udsolgte koncerter i hele landet. Trioen har stort overblik over den poetiske danske sangskat og historierne bag, en stærk fornemmelse for, hvilke sange de kan gøre relevante og aktuelle i nye, gennemarbejdede versioner, og en usædvanlig evne til at formidle kulturarven på en morsom, nærværende og underholdende måde. 
Entré 100,- kr.
Billetter kan købes på www.billetto.dk og ved indgangen fra kl. 19.00, hvis der er flere billetter tilbage.

Abrahamsen spiller Aarestrup

Mandag, 6. august 2018 - 19:30

Sange om kvinder og længsel - "Jeg kysser dine kinder"
En aften med Peter Abrahamsen, der synger om sanselighed og sensualitet med udgangspunkt i Emil Aarestrups lyrik. Ved koncerten på Højskolen Marielyst samler Peter Abrahamsen en lang række af de Aarestrupdigte, som han har sat musik til igennem de seneste næsten 20 år.

Entré: 50 kr. som betales ved indgangen fra kl. 19.00.

Klassisk koncert - piano og sang

Torsdag, 9. august 2018 - 19:30

Kristiane og Lawrence Jordan gæster denne sommer højskolen og giver en intim koncert med musik og sang fra klassiske operaer og musicals med komponister som Schumann, Schubert, Brahms, Gershwin, Simon og Garfunkel m.fl.

Lawrence Arthur Jordan sang allerede partier fra operaer som ung sopran og har levet af at undervise og synge både i USA og Tyskland. Kristiane mestrer både flygel og violin og har spillet med Orchestra of the State Theater i Darmstadt. Vær opmærksom på, at præsentation af musik og sange vil være på engelsk.  

Entre 75,- kr. som betales ved indgangen fra kl. 19.00.

Hvem er de hjemvendte Syriens-krigere?

Mandag, 13. august 2018 - 19:30

Foredrag med Deniz Serinci om de hjemvendte Syriens-krigere. Ifølge Politiets Efterretningstjeneste kommer den største terrortrussel mod Danmark fra militant islamisme, heriblandt de hjemvendte krigere, som tog til Mellemøsten og meldte sig under fanen hos Islamisk Stat (IS). Hvem er de hjemvendte 67 Syrienskrigere? Hvem er de 21 kvinder fra Danmark, der tog til Syrien? Hvordan er de blevet radikaliseret og hvordan modvirker vi radikalisering? Deniz Serinci har skrevet to bøger om IS, interviewet danske Syrienskrigere og tolv gange på tre år besøgt Islamisk Stat. Endvidere har han været graverjournalist på Ekstra Bladet, hvor han skulle finde danske Syrienskrigere.

Entré: 100 kr. ved døren fra kl. 19.00.

Litteraturkoncert

Torsdag, 16. august 2018 - 19:30

En aften med skuespilleren Nis Bank-Mikkelsen, fløjtenist Linnéa Villén og guitarist Allan Sjølin.

Oplev folkekær musik og digtning, fortolket og fremført på en ny og anderledes måde.

Entré 75,- kr. som betales ved indgangen fra kl. 19.00.

Foredrag om øl-brygning med øl-smagning

Tirsdag, 21. august 2018 - 19:30

Foredrag om øl-brygning incl. ølsmagning ved Væggerløse Håndbryg, Martin Iversen.

Entré 75,- kr. som betales ved indgangen fra kl. 19.00.

Sider