Arrangementer

Gallapremiere på PH cabareten: "PH - provo og poet"

Fredag, 29. december 2017 - 19:30

PH var en elsket revy-forfatter, som har skrevet nogle af de mest slidstærke viser indenfor denne genre, ofte med et mere eller mindre skjult satirisk indhold. Men nu er det jo sådan, at danskerne ligefrem nyder at få hug, bare det bliver pakket ind i smil og musik. Ved cabaret’en kan man høre et par håndfulde af de bedste viser, men der bliver også plads til lidt historier om PH og hans tid. Det hele bliver præsenteret af Michael Mondrup - passioneret visesanger, Frans Jacoby – garvet musik- og teatermenneske, her mest som pianist og Jesper Johansen – spiller bas så det swinger


Entré 50,- kr. som betales ved indgangen fra kl. 19.00.

Klassisk koncert med Musikskolens elever

Torsdag, 1. februar 2018 - 19:30

Koncert med elever fra Guldborgsund musikskoles klassiske linje.

Eleverne vil spille værker fra barokmusik til nutidig musik. Koncerten vil indeholde en guitarkvintet, en marimbakvartet, kammersammenspil, en klaver-duo samt blæsere, klaver, cello, kornet og saxofon.

Entré 40,- kr. som betales ved indgangen fra kl. 19.00.

Foredrag: Skyggemand - flugthjælper i den kolde krigs Berlin

Tirsdag, 6. februar 2018 - 19:30

Skyggemand – flugthjælper i den kolde krigs Berlin foredrag v/Jesper Clemmensen.
Berlin i 1962, hvor stemningen er på kogepunktet i den delte by, da den unge Dietrich Rohrbeck beslutter sig for at blive flugthjælper. Bogen afdækker, hvordan en række vidt forskellige danskere var aktive i det risikable og illegale arbejde med at organisere flugt fra det totalitære regime i vores naboland.
Arr. i samarbejde med Sydfalster Folkeuniversitet.
Entré 75,- kr. som betales ved indgangen fra kl. 19.00.

Bogcafé v/ Guldborgsund Bibliotekerne

Torsdag, 8. februar 2018 - 19:30

Bibliotekarerne Nicolai Gren Hagelskjær, Dorte Tissot Hansen og Lene Hedengran fra Guldborgsund-bibliotekerne vil præsentere personlige anbefalinger til 2018’s bedste læseoplevelser. Så kom og få inspiration til hvilken bog du skal læse næste gang, hvad end du er til kærlighed, spænding eller eftertænksomhed. Incl. kaffe/te og kage.
Billetter skal bestilles på forhånd inden arrangementet - begrænset antal pladser.

Bestil billet på guldbib.dk eller på biblioteket i Nykøbing.

Foredrag: Kongernes Jelling

Tirsdag, 20. februar 2018 - 19:30

Kongernes Jelling ved Hans Ole Matthiesen.


Arr. i samarbejde med Sydfalster Folkeuniversitet.

Folkekøkken og foredrag: Niels Krause-Kjær

Mandag, 26. februar 2018 - 18:30

DR-vært og journalist Niels Krause Kjær holder foredrag med overskriften "Kan man overhovedet stole på en politiker?" 

Ved hjælp af anekdoter, tal og løse påstande forsøger Niels Krause-Kjær at besvare spørgsmålet. Det tager ham mindst en time, og der er bestemt basis for at diskutere bagefter. For kan man stole på en journalist?

Folkekøkken og foredrag kl. 18.30: 200 kr.

Foredrag alene kl. 19.30: 100 kr.

Billetter kan købes hos LOF Guldborgsund, på højskolen og på www.billetto.dk.

Relativitetsteori og gravitationsbølger

Tirsdag, 27. februar 2018 - 19:00

Livestreamet foredrag fra Aarhus Universitet.

Foredrag ved professor i relativistisk fysik Ulrik Uggerhøj, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.

Hør om de gravitationsbølger som Einstein forudsagde med sin relativitetsteori for 100 år siden, som for første gang blev målt i 2015 og som blev hædret med Nobelprisen i fysik i 2017. Hør også eksempler på hvor eksotisk vores Univers i virkeligheden er.

 

Nobelprisen i fysik 2017 gik til tre fysikere som stod bag de første målinger af de såkaldte gravitationsbølger i efteråret 2015. Gravitationsbølgers eksistens blev forudsagt af Einstein allerede i 1916 – baseret på hans relativitetsteori – men var indtil 2015 kun målt indirekte.

Men hvad er gravitationsbølger, hvorfor blev Nobelprisen uddelt med de indledende ord ”en begivenhed der rystede verden”, hvorfor er det en markant begivenhed i astrofysikkens historie og hvad kan vi lære gennem observationer af disse bølger?

For at svare på disse spørgsmål, vil du først blive ført ind i fysikkens beskrivelser af bølger, elektromagnetisme og  relativitetsteori – for at ende ud med at høre eksempler på hvor eksotisk det Univers som vi lever i, i virkeligheden er.

Gratis entré

Klassisk guitarkoncert: Carsten Grøndahl

Søndag, 4. marts 2018 - 19:30

Guitaren er rigtig god at bruge til fællessang. Den er også rigtig god at spille klassisk musik på, fordi den er så udtruksfuld og har så mange klangfarver. Det sidste vil Carsten Grøndahl gerne vise jer! Carsten spiller på en klassisk guitar med 11 strenge. Han spiller især musik af J. S. Bach, fordi det er Carstens yndlingskomponist. Men der vil også være en afdeling med sydamerikansk musik som Carsten spiller på 6 strenget guitar. Og til slut en afdeling med spansk guitarmusik. Carsten er uddannet på musikkonservatorierne i Aalborg, Malmö og København. Han har udgivet en række kritikerroste CD´er og han spiller koncerter over hele verden.

Entré 75,- kr. som betales ved indgangen fra kl. 19.00

Koncert med Aktiv Fritids Seniororkester

Torsdag, 8. marts 2018 - 19:30

Orkesteret spiller evergreens, swingnumre og der er masser af mulighed for at synge med, når Aktiv Fritids Seniororkester fylder højskolens koncertsal med festlige musiknumre.
Orkesteret ledes af Palle Danielsen.

Entré 50,- kr. som betales ved indgangen fra kl. 19.00.

Folkekøkken og foredrag: Ditte Young

Mandag, 12. marts 2018 - 18:30

Dyretelepatør og clairyovant Ditte Young holder foredrag med titlen Vi ses i himlen - om dyr, spiritualitet og himlen.

Folkekøkken og foredrag kl. 18.30: 200 kr.

Foredrag alene kl. 19.30: 100 kr.

Billetter kan købes hos LOF Guldborgsund, på højskolen og på www.billetto.dk.

Sider